Moderne dijkwoning Dalem
U bevindt zich hier: Home / Projecten / Moderne dijkwoning Box on the Wa(a)ll

Moderne dijkwoning Box on the Wa(a)ll

- Nieuwbouw moderne woning - De woning heeft een basement van 2 lagen die in het dijktalud is geschoven en waarop een woonlaag is gepositioneerd. De naam van dit bijzondere project “BOX ON THE WA(A)LL” is dan ook te danken aan het ontwerp en zijn omgeving.

De woning is opgebouwd uit 3 lagen (souterrain, slaapverdieping en woonverdieping) waarbij de woondoos (woonverdieping) haaks op de overige 2 lagen is gepositioneerd.
De 2 lagen (souterrain en slaapverdieping) evenwijdig aan de dijk (langs richting) (basement) is verkleeft aan de dijk en zijn omgeving en huisvest de indirecte woonvoorzieningen (slaapkamers, badkamer, berging enz.).

In de woondoos haaks op de langs richting van de dijk is de woonfunctie gelegen en staat los van alle andere functies om het optimale wonen te beleven en invulling te geven aan het thema “hoog en droog”. Een verwijzing naar het wonen aan de dijk waar in het bijzonder droge voeten gewenst zijn!

De voorkant van de slaapverdieping evenwijdig aan de dijk (basement) is 2,5m terugliggend geplaatst, waardoor de woning zich visueel nog verder losmaakt van de Waaldijk en de nieuwbouw zich voegt in de bebouwingslijn evenwijdig aan het dijkprofiel.

Tevens is de voorzijde van het basement voorzien van gaten t.b.v. entree patio en daglicht (kozijnen) om de verticaliteit te bevorderen en horizontaliteit van het basement op te heffen.

De woondoos (woonverdieping) die haaks op de overige 2 lagen is gepositioneerd (basement) vloeit voort uit de voetprint van het basement, en heeft aan de voorzijde een overkragend venster wat een uitnodigend gebaar is en gericht op de buitenwereld.

De woning is op dijkniveau toegankelijk. Door een opening in de muur betreed je via de patio de entree van de woning. Op deze entree sluiten de garage en berging en trappenhuis aan, het trappenhuis vormt de verbinding tussen souterrain, begane grond en verdieping.

Het wonen is boven op de dijk(verdieping), deze verdieping is zowel aan de voor en achterzijde uitgevoerd met een balkon.

Het balkon aan de voorzijde (zuidzijde) (overkragende doos) heeft grote terug liggende verdiepingshoge glazen puien om zoveel mogelijk licht in de woning binnen te laten dringen en een duidelijk verschil te maken qua uitstraling tussen het basement en de woondoos. Door de puien terugliggend te positioneren wordt er een natuurlijke zonwering gecreëerd en een aangenaam klimaat op het terras bewerkstelligd.

De begane grond huisvest slaapkamers en een badkamer en in het souterrain bevindt zich een slaapkamer, badkamer, wasruimte en sauna. Ook is in het souterrain de technische ruimte t.b.v. zonnestroom-installatie, regenwateropslag en warmtepomp geprogrammeerd. 
De indelingen van de plattegronden zijn helder en bedoelen vooral praktisch en functioneel te zijn. Een lift behoort tot de standaard uitrusting van deze woning.

Categorie: particuliere-woningbouw
Opdrachtgever: Familie D. Verschoor
Locatie: Dalem
BVO: 1100 m2
Foto & Video
Wij hebben dit project tijdens deze fases begeleid:

Schetsen
Ontwerp
Bestek

Vrijblijvend een uurtje brainstormen?
Brand BBA I BBA Architecten
Dam 67
2951 GA Alblasserdam

E-mailadres: info@brandbba.nl
Telefoon: (078) 691 92 11


Contactformulier
Telefonische bereikbaarheid
Ma: 08:30 - 17:30
Di: 08:30 - 17:30
Wo: 08:30 - 17:30
Do: 08:30 - 17:30
Vr: 08:30 - 17:30
Za: Gesloten
Zo: Gesloten
kennismaken
Wekelijkse inspiratie op uw tijdlijn?
Like ons op Facebook