Uw architect voor bedrijfspanden

Waar u in een woning prettig moet wonen, moet u in een bedrijfspand prettig werken. Een hele andere tak van sport dus, maar met dezelfde basisprincipes. Denkt u aan het nieuw bouwen of verbouwen van een bedrijfspand, dan komt er veel op u af; wat is een geschikte locatie, wat zijn de mogelijkheden en beperkingen, welke uitstraling past bij mijn bedrijf, hoe gaat mijn bedrijf zich ontwikkelen in de komende jaren?
Brand BBA l BBA Architecten beschikt over de nodige expertise om voor elke zakelijke opdrachtgever het juist advies uit te kunnen brengen. In het te doorlopen traject zijn er diverse "weeg momenten" waarin wij u kunnen adviseren en van dienst willen zijn. In de blog hebben we de fase van bedrijfspand architectuur op een rij gezet:

Fase 1: onderzoek

Tijdens de onderzoek fase gaan we samen met u de volgende stappen doorlopen:

  • Wensen: is het PvE (programma van eisen) realiseerbaar op de (huidige) locatie?
  • Eisen: wat is de massa van het gebouw, wat is de hoogte en hoeveel parkeerbehoefte is er? Is dit volgens het bestemmingsplan van de gemeente?
  • Schetsen: het maken van een schets van uw bedrijfspand.
  • Haalbaarheid: het doorrekenen van het project inclusief alle bijkomende kosten, om een onderbouwde keuze te kunnen maken.

Fase 2: ontwerp

Tijdens deze fase gaan de ideeën van fase 1 een gezicht krijgen. De plattegronden worden uitgewerkt waarbij er specifiek gekeken wordt naar de routing in het gebouw. Zo zorgen we bij een productiebedrijf bijvoorbeeld voor een geoptimaliseerd productie proces. Maar ook naar de buitenkant gaan we kijken. De gevels moeten een uitstraling hebben die goed bij uw bedrijf past. Vergelijkbaar met de vraag in welke auto de directeur rijdt.

Staan wij als architect en u als opdrachtgever achter de tekening, dan gaan we in overleg met de gemeente en stedenbouwkundige, de welstand en brandweer. In de fase betrekken we ook al de constructuer om te komen tot een keuze voor het heiwerk en een ontwerp van de staalconstructie.

Een ander belangrijk onderdeel tijdens deze fase zijn de maatregelen in het kader van duurzaamheid en de vraag of we gaan bouwen onder het BREEAM certificaat (Een onderscheidende mogelijkheid, waar we u graag meer over vertellen).

Het eindresultaat van deze fase is een definitief ontwerp.

Fase 3: omgevingsaanvraag en aanbesteding

Brand BBA l BBA Architecten verzorgt alle aanvragen voor de benodigde vergunningen en zet de opdracht uit bij mogelijke aannemers. Oftewel: totale ontzorging van uw bouwproject in vijf stappen!

  1. Ontwerp
  2. Uitwerken bouwtekening
  3. Regelen vergunning
  4. Beoordelen offertes
  5. Bouwbegeleiding, bewaken budget en planning

Waarom kiest u voor Brand BBA l BBA Architecten voor uw bedrijfspand?

Ontwerpen is een creatieve opgave; uitwerken van de plannen, gezamenlijk sparren en verbinden, bouwen moet vooral leuk zijn!  De uitstraling van een bedrijfspand is zeer belangrijk, het is immers het visitekaartje van uw bedrijf of instelling. Een goed ontworpen werkomgeving motiveert en inspireert.
Wij zijn er dan ook van overtuigd dat een goed ontwerp in grote mate bepalend is voor een aangename sfeer op de werkvloer welke ten goede komt aan de productiviteit. 

Brand BBA gaat graag met u in overleg om te kijken waar voor u de mogelijkheden liggen. Nieuwbouw of verbouw, wat is het budget, wat zijn uw toekomstplannen? Door onze ervaring in te zetten tijdens een kennismakingsgesprek zorgen we dat u alvast veel antwoorden krijgt en wanneer de klik er is, lijkt het ons leuk om met u in zee te gaan!

Bekijk ook vooral eens ons portfolio met bedrijfspanden. Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Wilt u vrijblijvend een uurtje brainstormen?
Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen één werkdag contact met u op.
Ochtend
Middag
Avond
Ik ga akkoord met de privacyverklaring.
Portret Personeel
Direct contact met onze adviseurs?

Bel ons van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:00 op (078) 691 92 11

 

Adres- en contactgegevens
Brand BBA I BBA Architecten
Dam 67
2951 GA Alblasserdam
E-mailadres: info@brandbba.nl
Telefoon: (078) 691 92 11

Volg ons op