Woonboerderij bouwen

Landelijk wonen is een bijzondere ervaring waarbij uw woongenot een wordt met de natuur. U doet ’s ochtends de gordijnen open en kijkt uit over de nevel van een weiland dat langzaam oplost in de ochtendzon. Wellicht ziet u ’s middags of ’s avonds wel een hertje voorbij lopen. Wonen in een eigen boerderij heeft een speciaal soort allure, de uitstraling iets historisch en klassieks. Bij een woonboerderij bouwen kunt u deze bijzondere uiterlijke kenmerken verwerken terwijl u van binnen al het moderne comfort heeft dat bij deze tijd past.

Soorten woonboerderijen

Boerderijtypes verschillen van streek tot streek. Ze zijn immers ooit ontworpen voor een bepaald doel. Een boerderij waar vee gehouden wordt heeft andere ruimtes nodig dan een boerderij waar bollen geteeld worden. Dit ziet men terug in de uitstraling per type en kan meegenomen worden in de uitstraling van een nieuwe woonboerderij. Voorbeelden van typen boerderijen die tot inspiratie kunnen dienen:

  • Stolpboerderij
  • Dwarshuisboerderij
  • Vierkantshoeve
  • Hallenhuisboerderij
  • T-boerderij
  • Rietgedekte boerderij

 

Benieuwd naar de kosten voor het bouwen van uw woonboerderij?

Vraag hier een prijsindicatie aan op basis van uw wensen

Boerderij restaureren

Een woonboerderij kan van de grond af ontworpen en gebouwd worden maar er kan ook gekozen worden de huidige boerderij een tweede leven te geven. We kunnen oude boerderijen renoveren of restaureren. Ook met monumentale panden weten wij raad. Bij een boerderij restaureren, renoveren of een herbestemming kunnen we het (historisch) erfgoed in meer of mindere mate bewaren waardoor er iets van de authentieke uitstraling intact blijft en u aan de binnenkant kunt genieten van een moderne villa.

Meer inspiratie?

Bekijk hier enkele woonboerderijen uit ons portfolio:

Kennismaken?

U wilt een woonboerderij bouwen? Onze ontwerpen kenmerken zich door hoogwaardige architectuur, kwaliteit, beleving en de juiste relatie met de omgeving. De wensen en budgetten van onze opdrachtgevers zijn het uitgangspunt van elk ontwerp en project.

Bent u van plan een woonboerderij te bouwen? Bespreek uw ideeën en wensen vrijblijvend!

Wilt u vrijblijvend een uurtje brainstormen?
Neem contact met ons op voor meer informatie of een kennismaking.
Ochtend
Middag
Avond
Ik ga akkoord met de privacyverklaring.
Portret Personeel
Direct contact met onze adviseurs?

Bel ons van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:00 op (078) 691 92 11

 

Adres- en contactgegevens
Brand BBA I BBA Architecten
Dam 67
2951 GA Alblasserdam
E-mailadres: info@brandbba.nl
Telefoon: (078) 691 92 11

Volg ons op